Szatmári "Főzelékes" Ferenc - Főzelékbiblia. A borsó meg a héja.
6990 Ft
Talán nincs még egy olyan szakácskönyvszerző, akinek a neve ennyireösszeforrott volna a rajongása tárgyával, mint Szatmári „Főzelékes” Ferié. Ennek a tőről metszettmagyar ételfajtának ő a nem hivatalos, de jól ismert nagykövete. Évtizedes munkásságánakösszefoglalója ez a kötet, amely klasszikus fogásai mellett vadonatúj ételeket is tartalmaz, ateljességre törekvés igényével.A Főzelékbiblia akárcsak a Biblia maga, két fő egységből áll. Az „ószövetségi” részben a nagymamakonyhájából vagy a napköziből jól ismert fogásokhoz – a zöldborsófőzeléktől kezdve a spenóton át atökfőzelékig – kapunk minőségi recepteket megszívlelendő jótanácsokkal, hogy a hagyományoktovább öröklődhessenek a családban. A második, mondhatni „újszövetségi” részben pedig valóságosízkavalkáddal találkozhatunk, hiszen Feri lenyűgöző kreativitással képes ötvözni a magyargasztronómiai hagyományokat izgalmas, a só-bors-paprika hármasán túlmutató fűszerekkel ésfőzelékben korábban ritkán látott zöldségekkel, hogy ne csak tápláló és egészséges, de ínycsiklandóételek is szülessenek a jól ismert alapokon. Így olyan finomságok is a tányérunkra kerülhetnek, mintaz ajváros zöldbabfőzelék, az édesköményes-narancsos lencsefőzelék vagy éppen a padlizsános-paradicsomos csicseriborsó-főzelék. És mivel nincsen főzelék feltét nélkül, ehhez is kapunk jó párhasználható tippet; bizony babpogácsa, borsófasírt, skót tojás, sőt zöldséges rizsgolyó ismegkoronázhatja mostantól kedvenceinket.
2 készleten
Leírás
Szerző: Szatmári „Főzelékes” Ferenc
Műfaj:
Kiadó: XXI. Század Kiadó